Справа Березкіна: суддю Вишняка не відвели від розгляду клопотання

Читать на русском
Столичний райсуд залишив слідчого суддю Максима Вишняка розглядати клопотання Національного бюро про продовження слідства.

Суддю Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняка не відвели від розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про продовження слідства у кримінальному провадженні за підозрою сина та дочки народного депутата Станіслава Березкіна Максима та Вікторії, а також інших осіб у причетності до заволодіння кредитом Ощадбанку.

Таке рішення 27 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського райсуду Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду заяви про відвід адвоката одного з підозрюваних, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат одного з підозрюваних подав заяву про відвід Вишняка, оскільки у нього наявні обґрунтовані сумніві в неупередженості судді. Свою заяву захисник обґрунтував тим, що Вишняк задовольняв клопотання НАБУ у цій справі, у тому час як інші судді відмовляли.

Вивчивши заяву, суддя Жовноватюк відмовила у відводі слідчого судді.

Нагадаємо, НАБУ подало клопотання про продовження слідства у справі Березкіних. Раніше САП призупиняла слідство у цій справі. Своєю чергою дочка нардепа Березкіна оскаржувала призупинення слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: