Гройсман виступив у Верховній раді (доповнено)

Читать на русском
Прем'єр Володимир Гройсман виступив в Раді напередодні голосування за його відставку. Він нагадав, що не боїться відповідальності.

Прем'єр Володимир Гройсман виступив в Раді перед голосування за його відставку. Він нагадав, що не боїться відповідальності.

Як пише «Слово і Діло», чиновник заперечив можливість дефолту.

Гройсман іде у відставку: топ обіцянок прем'єр-міністраПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман станом на 22 травня виконав лише 41% своїх обіцянок.

Голова уряду заявив, що він ніколи не тримався за посаду, тому, коли президент Володимир Зеленський закликав Кабмін писати заяви про звільнення, він одразу так і зробив.

Він визнав, що далеко не все ще зроблено в державі, а політична система є неефективною, але з приходом нового президента у країни є шанс усе виправити.

Водночас, за словами Гройсмана, розмови про дефолт в Україні, які точаться останнім часом, не мають під собою ніякого підґрунтя, адже він зробив усе, щоб цього не сталося.

Раніше комітет Верховної ради з питань правової політики та правосуддя підтримав відставку Володимира Гройсмана з посади прем’єр-міністра.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України, заявив про розпуск Верховної ради і порадив урядовцям писати заяви про відставку.

Того ж дня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що подає у відставку.

На посаду глави уряду Гройсман був призначений 14 квітня 2016 року. З того часу, за підрахунком «Слова і Діла», він дав 358 обіцянок: з них виконав 147 (41%), не виконав – 71, ще 140 поки залишаються в процесі. Наші аналітики визначили топ виконаних і провалених обіцянок прем'єра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: