Парламент Австрії виніс вотум недовіри канцлеру та Кабміну

Читать на русском
Австрійський парламент виніс вотум недовіри канцлеру Себастьяну Курцу і уряду країни. За рішення проголосували в понеділок депутати національної ради Австрії (нижня палата парламенту країни).

Австрійський парламент виніс вотум недовіри канцлеру Себастьяну Курцу та уряду країни. За рішення проголосували в понеділок депутати національної ради Австрії (нижня палата парламенту країни).   Вотум недовіри винесли на тлі урядової кризи на тлі відходу з посади колишнього віце-канцлера Гайнца-Крістіана Штрахе.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 27 травня, повідомляє ТАСС.

Напередодні стало відомо, що австрійська ліберальна партія NEOS у 2015 році отримувала пропозицію про отримання «компрометуючих» колишнього віце-канцлера матеріалів.

Причиною скандалу, що змусила піти у відставку віце-канцлера і лідера Австрійської партії свободи (АПС) Гайнца-Крістіана Штрахе, стало відео, зняте прихованою камерою, де він обговорює з російськомовною жінкою підтримку на парламентських виборах в 2017 році в обмін на обіцянку доступу до будівельних держконтрактів у Австрії.

Політик заявив, що жінка на відео - громадянка Латвії, а не Росії, і що зустріч ні до чого не привела.

Після інциденту австрійський президент Александер Ван дер Беллен погодився на пропозицію Курца провести нові дострокові вибори в парламент. Сам Курц при цьому відмовився від альянсу з АПС.

Верховна прокуратура Австрії вивчила відеозапис зі Штрахе й не знайшла підстав для розслідування стосовно віце-канцлера і його помічника Йоганна Гуденуса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: