В Австрії запропонували дату дострокових виборів

Читать на русском
Президент Австрії Олександр Ван дер Беллен і канцлер Себастьян Курц провели переговори щодо подальших дій та оголосили, що вибори відбудуться у вересні.

У вересні в Австрії пройдуть дострокові парламентські вибори, викликані розпадом урядової коаліції через скандал і відставки віце-канцлера та глави ультраправої Партії свободи Хайнца-Крістіана Штрахе.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Kronen Zeitung.

Президент Австрії Олександр Ван дер Беллен і канцлер Себастьян Курц провели переговори щодо подальших дій та оголосили, що вибори відбудуться у вересні.

Ван дер Беллен сказав, що підтримує вибори у вересні, «якщо можливо, на початку вересня». Але доти Австрія повинна залишатися здатною діяти і бути надійним партнером у ЄС. Точну дату виборів назвуть пізніше.

Курц заявив, що в найближчі кілька тижнів він проведе численні переговори з керівниками партій, в тому числі з новим головою Партії свободи Норбертом Хофером.

«Повинна бути максимальна стабільність. Нові вибори були не бажанням, а необхідністю», - сказав він.

Нагадаємо, що німецькі видання Süddeutsche Zeitung і Spiegel оприлюднили відеозаписи зустрічі, що відбулася в липні 2017 року на Ібіці. На записах віце-канцлер Австрії, голова ультраправої Партії свободи Штрахе зустрічався з росіянкою Оленою Макаровою. Вона нібито планувала інвестувати не зовсім легальні кошти в Австрії.

У суботу віце-канцлер визнав автентичність записів і подав у відставку, а свої дії назвав «п'яною історією».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: