В Австрії оголосили дострокові вибори

Читать на русском
Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про розпад правлячої коаліції, що спричинить за собою дострокові вибори в Австрії.

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про розпад правлячої коаліції, що спричинить за собою дострокові вибори в Австрії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Euronews.

За його словами, дострокові вибори мають відбутися «як можна швидше». Як повідомляється, Народна партія канцлера Себастьяна Курця більше не має наміру співпрацювати в уряді з Партією свободи, лідер якої, віце-канцлер Хайнц-Крістіан Штрахе, був змушений подати у відставку через корупційний скандал, пов'язаний з росіянкою.

Нагадаємо, що у Відні біля офісу канцлера Австрії Себастьяна Курця зібрався мітинг, учасники якого вимагають відставки чинного уряду на тлі скандалу з віце-канцлером країни Гайнцом-Крістіаном Штрахе.

Як повідомляється, в 2017 році віце-канцлер Австрії Штрахе і голова фракції Австрійської партії свободи (АПС) у парламенті Йоханн Гуденус заявили про готовність передати ряд державних будівельних замовлень фірмам племінниці російського олігарха, якщо та надасть фінансову допомогу АПС перед парламентськими виборами.

На відеозаписі Штрахе і його помічник Гуденус проводять на Ібіці переговори з жінкою, яка заявила про бажання придбати 50% акцій впливовою австрійської газети Kronen і пообіцяла в обмін на вдалу операцію допомогти на парламентських виборах у жовтні 2017 року. На відео політики обіцяють її сім'ї доступ до державних контрактів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: