Віце-канцлер Австрії пішов у відставку

Читать на русском
Віце-канцлер Австрії Хайнц-Крістіан Штрахе подав заяву про відставку з посади заступника голови уряду країни.

Віце-канцлер Австрії Хайнц-Крістіан Штрахе подав заяву про відставку з посади заступника голови уряду країни.

Про це повідомив сам Штрахе на прес-конференції у Відні в суботу, 18 травня, пише «Слово і Діло».

За його словами, канцлер країни Себастьян Курц висловив згоду із таким рішенням. Крім того, Штрахе вирішив скласти з себе повноваження голови Австрійської партії свободи (АПС). Незадовго до прес-конференції Штрахе був викликаний у відомство канцлера в зв'язку зі спалахнув напередодні корупційним скандалом.

Німецькі видання Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung повідомили з посиланням на опинилися в їхні розпорядженні відеозаписи, що Штрахе і голова парламентської фракції АПС Йоханн Гуденус в 2017 році планували передати ряд державних будівельних замовлень фірмам якоїсь російської підприємниці в обмін на фінансову допомогу партії АПС перед виборами в парламент.

Стверджується, що переговори австрійських політиків з жінкою, яка назвалася багатою росіянкою і племінницею одного із олігархів РФ, проходили в липні 2017 року на острові Ібіца. Крім Штрахе і Гуденуса в бесіді взяли участь дружина останнього, а також ще один чоловік, що говорить по-німецьки.

Справжність відео журналісти перевірили в Інституті безпеки інформаційних технологій Товариства Фраунгофера в Дармштадті.

Як відомо, канцлер Себастьян Курц очолює Австрійську народну партію, яка за підсумками виборів в жовтні 2017 року створила комунальний урядову коаліцію разом із правопопулістською АПС.

Нагадаємо, канцлер Австрії поговорив із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: