Скандальний забудовник Репа «захворів» перед судом про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою

Читать на русском
Суд продовжив розглядати зміну запобіжного заходу Олегу Репі – одному з фігурантів кримінального провадження №1-кс-21286/19 щодо шахрайських дій при забудові проблемного ЖК Шевченківський квартал.

Печерський районний суд міста Києва продовжив розглядати зміну запобіжного заходу Олегу Репі – одному з фігурантів кримінального провадження №1-кс-21286/19 щодо шахрайських дій при забудові проблемного ЖК «Шевченківський квартал».

Як пише «Слово і Діло», про це передає Нова Влада.

Судове засідання 27.05.19Слово і Діло

Генеральна прокуратура України (ГПУ) подала клопотання до Печерського райсуду столиці про зміну запобіжного заходу, оскільки, Олег не сплатив суму застави в розмірі понад 7 млн. грн., призначену судом. Тепер прокуратура в Печерському райсуді домагається для Репи взяття його під варту.

На судове засідання з’явивилися представники сторони обвинувачення: прокурор ГПУ та слідчий по даній справі від Нацполіції України. Але сам підозрюваний – Олег Репа – не прийшов. Натомість з’явився його адвокат – Олег Паламарчук. Він пояснив неявку свого підзахисного тим, що той знаходиться у лікарні.

«Я не знаю чи це така тактика сторони обвинувачення, але ми були повідомлені про час засідання всього за годину до його початку. Мій підзахисний мені по телефону повідомив, що він знаходиться під капельницею. У нього гіпертонічний криза. Об’єктивна ситуація. Наступного разу він обов’язково буде на засіданні», - сказав Паламарчук.

Разом з тим, адвокат зізнався, що у нього немає жодних документів, якими можна підтвердити правдивість слів Олега Репи про перебування у лікарні на лікуванні. Суддя Галина Матійчук доручила адвокату зробити адвокатський запит у лікарню, щоб зафіксувати стан здоров’я Олега Репи та підтвердити факт його стаціонарного лікування там.

Раніше в інтерв’ю Олег Репа повідомляв журналістам, що у нього «проблеми із серцем».

«Згідно закону, за відсутності підозрюваного ми не можемо розглядати це клопотання. Оскільки обговорюється питання тримання під вартою, то його присутність є обов’язковою. Хочу зауважити, що підозрюваного завжди підвищується тиск під час судового засідання. У нас відсутні докази перебування Репи у медичному закладі. У минулу п’ятницю ми встановили, що Репа продовжує злочинну діяльність. Закон у даному випадку прямо вимагає від нас зміну запобіжного заходу. Тому прошу в триденний строк (як передбачає закон) розглянути наше клопотання», - відзначив прокурор Олександр Новіков.

Раніше «Нова влада» вже писала про те, що Олегу Репі заборонили навіть з’являтися в офісі продажів.

Натомість адвокат Паламарчук попросив суддю відкласти розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу на більш пізню дату, ніж це передбачено кримінальним судочинством (згідно закону, переносити розгляд такої справи можна не пізніше, ніж на три дні).

«На 4 червня буде розглядатися наша апеляційна скарга, - сказав Паламарчук. - І тому, мабуть, недоречно поспішати із призначенням наступного засідання. Прошу врахувати цю інформацію при визначенні дати».

Вислухавши доводи обох сторін, суддя Галина Матійчук оголосила перерву у судовому засіданні до 14:00 29 травня.

Нагадаємо, це вже втретє суд переносить розгляд клопотання прокурора Генеральної прокуратури України. 26 квітня суддя Печерського районного суду міста Києва Олена Бусик перенесла розгляд цього клопотання на 15 травня 2019 року. Але у призначений час судове засідання так і не відбулося – суддя перенесла його знову – на 27 травня.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, раніше в органи досудового слідства звернулися 43 інвестори ЖК «Шевченківський квартал», яких слідство визнало постраждалою стороною. Правоохоронці встановили, що сумарно тільки цим інвесторам було завдано збитків сукупно в сумі 22 млн грн. Зараз справу розглядає Печерський районний суд міста Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: