Скандал довкола ЖК «Шевченківський квартал»: суд відклав розгляд зміни запобіжного заходу фігуранту

Читать на русском

Печерський суд переніс на 15 травня розгляд зміни запобіжного заходу Олегу Репі, підозрюваному в причетності до шахрайства з ЖК Шевченківський квартал.

Печерський районний суд міста Києва оголосив перерву до 15 травня у розгляді справи про зміну запобіжного заходу Олегу Репі, одному з фігурантів кримінального провадження щодо шахрайських дій при забудові ЖК «Шевченківський квартал» у Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України подала клопотання до Печерського суду про зміну запобіжного заходу, оскільки, Репа не сплатив заставу в розмірі понад 7 млн грн, призначену судом. Тому прокурори домагаються взяття Репи під варту.

ЖК "Шевченківський квартал"Слово і Діло

В ході сьогоднішнього судового засідання представник ГПУ заявила, що суд має посилити запобіжний захід у відношенні Репи. В свою чергу, адвокат підозрюваного Олег Паламарчук вніс клопотання про перенесення розгляду звернення ГПУ, оскільки в суді апеляційної інстанції знаходиться скарга захисту на рішення про заставу.

У ГПУ наполягають, що, незважаючи на процесуальні процедури, Репа за фактом порушив свої зобов'язання. Проте суддя Олена Бусик оголосила перерву у розгляді клопотання до 9 ранку 15 травня.

Відзначимо, що до будівлі суду прийшла ініціативна група інвесторів ЖК «Шевченківський квартал». Активісти кажуть, що Репа планує втекти з України, якщо суд залишить його під заставою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: