Труханов, Кернес та інші мери мажоритарників об'єднуються в партію

Читать на русском
Партії Довіряй справам Геннадія Труханова, Відродження, частина представників партії Наш край та народних депутатів групи Воля народу об'єднуються в єдину політичну силу для участі в дострокових парламентських виборах.

Партії «Довіряй справам» Геннадія Труханова, «Відродження», частина представників партії «Наш край» та народних депутатів групи «Воля народу» об'єднуються в єдину політичну силу для участі в дострокових парламентських виборах.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив співголова депутатської групи «Відродження» у Верховній раді Віталій Хомутиннік в коментарі «Інтерфаксу».

Інавгураційна промова Зеленського: контент-аналізУ своїй інавгураційній промові Володимир Зеленський найчастіше говорив слово я і ні разу не згадав про Росію.

«В даний час є дві партії - «Довіряй справам», «Відродження». Є «Наш край», але не вся партія, а велика частина авторитетних лідерів – народні депутати Антон Кіссе, Сергій Шахов, місцеві депутати, частина депутатів групи «Воля народу», просто самовисуванці», - сказав він.

Співголова «Відродження» зазначив, що з'їзд об'єднаної політичної сили відбудеться до кінця травня.

За словами політика, ще немає рішення, хто очолюватиме політсилу, але точно відомо, що мер Одеси Геннадій Труханов і мер Харкова Геннадій Кернес увійдуть до першої п'ятірки списку партії на парламентських виборах.

При цьому Хомутиннік зазначив, що народні депутати, обрані в нинішнє скликання парламенту по мажоритарних округах, мають намір і на наступних виборах обиратися в парламент як мажоритарники.

«У нас вже більше 50 мажоритарників, які будуть йти як мажоритарники від партії», - повідомив він.

Народний депутат додав, що за списками партії будуть йти мери, голови обласних рад, авторитетні в регіонах і містах люди.

«Точно вже є підтвердження і домовленість - це мери двох міст-мільйонників – Кернес і Труханов, близько 15-20 мерів міст з 50-100 тис. населення і більше – Ужгород, Артемівськ, Куп'янськ, Вознесенськ та інші», - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 20 травня, Зеленський під час церемонії інавгурації прийняв присягу на вірність Україні.

Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної ради і запропонував чиновникам писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на «благо поколінь».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: