В Рівному затримали мітингувальників за імпічмент президента: реакція Геращенко

Читать на русском
25 травня в Києві на 16-річну дівчину та 20-річного хлопця склали адмінпротоколи за імпровізований мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського.

У центрі Рівного двоє людей влаштували мітинг за імпічмент президента з плакатами «Україна - поза законом», «імпічмент президенту», «не кумівство, а по-братськи».

Як повідомляло UA: Рівне, мітингувальників затримали правоохоронці, хоча в поліції говорять, що затримання як такого не було, а учасників акції просто запросили в міськвідділ, передає Слово і Діло.

На інцидент в своєму Фейсбук відреагувала перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

Вона повідомила, що готує запит до Нацполіції щодо затримання в Рівному двох молодих людей, які вийшли на мітинг за імпічмент президента Володимира Зеленського.

«Висловлюю обурення затриманням двох неповнолітніх в Рівному. Готую запит до Нацполіції», - повідомила Геращенко.

«Нагадаю, 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації чи не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидували іграшковими свинями, й це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції. По-різному поводилися мітингарі, це була демократія», - зазначила вона.

Додамо, до Верховного Суду надійшла вже третя позовна заява про визнання незаконним указу президента Володимира Зеленського про позачергові вибори до Верховної Ради.

Також, петиція за відставку Богдана набрала необхідну кількість голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: