Тука вважає, що Зеленський має повернути Марчука в мінський процес

Читать на русском
Тука заявив, що не знає імовірних претендентів на пост переговірників у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський має запропонувати Євгенові Марчуку, який пішов у відставку з поста парламентера від української сторони тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, повернутися на свою посаду.

Таку думку в ефірі телеканала «Громадське» висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, пише Слово і Діло.

«Вважаю черговою помилкою новообраного президента те, що він так похапцем відсторонив від ведення мінських переговорів таких фахівців, як Ірина Геращенко, Євген Марчук… Із мого погляду, отак обезглавити мінську групу – це дуже необережний крок», – зазначив Тука.

За його словами, інших кандидатів, які підходять для переговорів у Мінську, наразі немає.

«Мені такі люди невідомі. Там величезна купа конкретних неполітичних питань, і після того, як із групи пішов Євген Марчук, я не бачу, хто з нової команди займатиметься цим питанням. Я би просто набрався нахабства та порадив Володимирові Зеленському зустрітися з Євгеном Кириловичем і запропонувати йому повернутись до складу цієї групи», - додав Тука.

Тристороння контактна група почала роботу влітку 2014 року, делегацію України на переговорах очолював Марчук. До її складу входять представники України, Росії та ОБСЄ.

16 травня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що подала у відставку з посади уповноваженого президента України з мирного врегулювання і представника в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах.

Марчук зробив аналогічну заяву 19 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: