Засідання ТКГ в Мінську перенесли на червень

Читать на русском
Засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях перенесли на 5 червня.

Засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях перенесли на 5 червня.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Білорусі у Twitter.

«Мінськ-3» для Донбасу: чи чекати нових переговорних форматівМіністр закордонних справ говорить, що Україна може відмовитися від Мінська, якщо з РФ знімуть санкції. У ФРН пропонують нові додаткові заходи щодо Донбасу. Зеленський поки відмовчується щодо питання врегулювання конфлікту. Чи буде Мінськ-3 й коли, поговорили з експертами.

Як зазначається, засідання було перенесено згідно з досягнутим взаєморозумінням учасників засідання ТКГ і її робочих груп.

«До уваги ЗМІ: за повідомленням Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ в Україні та ТКГ посла Сайдік, згідно з досягнутим взаєморозумінням учасників, засідання ТКГ і її робочих груп переносяться на 5 червня 2019 р», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко звільнив Євгена Марчука з посади представника України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, під час останнього засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську Росія категорично відмовилася обговорювати питання звільнення засуджених росіян на українських політв'язнів Кремля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: