Бойовики передали Києву в'язнів

Читать на русском
Уповноважений з прав людини Людмила Денісова заявила, що бойовики передали Києву ще 60 громадян України, які перебували у в'язницях окупованих районів Луганської області.

Уповноважений з прав людини Людмила Денісова заявила, що бойовики передали Києву ще 60 громадян України, які перебували у в'язницях окупованих районів Луганської області.

Як пише «Слово і Діло», про це вона повідомила у Facebook.

За її словами, це вже п’ятий етап передачі ув’язнених з ОРЛО.

«З грудня 2018 року по травень 2019 ми перемістили 255 засуджених. З них 105 осіб або їхні родичі безпосередньо зверталися до мене із заявами про переведення», - розповіла омбудсмен.

Вона зазначила, що всього, разом з особами, яких переведено з окупованої частини Донецької області – переміщено 268 засуджених. З них вже 46 осіб звільнено.

Денісова повідомила, що протягом 2014 – 2019 років з окупованих територій переведено 454 засуджених.

Готова забрати усіх громадян України, які відбувають покарання на окупованих частинах Донбасу і висловили бажання переміститися на контрольовану урядом України територію для продовження відбування покарання», - наголосила вона.

Нагадаємо, у березні бойовики передали на підконтрольну уряду України територію 60 засуджених з в’язниць окремих районів тимчасово окупованої території Луганської області.

У лютому українська сторона вже забирала 33 засуджених з окупованої Луганщини, а в грудні минулого року 42.

Раніше Геращенко пообіцяла, що державна влада України забезпечить лікування і повну реабілітацію кожному громадянину України, після повернення з військового полону. Подивимося, чи зможе політик виконати свою обіцянку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: