Вакарчук виступив проти референдуму про примирення з РФ

Читать на русском
Лідер партії Голос Святослав Вакарчук вважає проведення референдуму про ухвалення мирних домовленостей з РФ небезпечним і безвідповідальним.

Лідер партії Голос Святослав Вакарчук вважає проведення референдуму про ухвалення мирних домовленостей з РФ небезпечним і безвідповідальним.

«Виносити питання національної безпеки на референдум в часи коли противник веде проти нас не лише гарячу війну, але й інформаційну — небезпечно і безвідповідально», — написав він у Facebook, передає «Слово і Діло».

Референдум з питання мирних переговорів з Росією можна проводити після обрання нової РадиПоки немає закону про референдум проводити плебісцит немає можливості. Ухвалити таку ініціативу зможе вже новий парламент.

Вакарчук нагадав, що так звані референдуми в Донецькій та Луганській областях та Криму в 2014 році закінчилися окупацією РФ українських територій.

«Ми знаємо як закінчувалися «референдуми» на Донбасі та в Криму. Шкода, що новий очільник АП цього не розуміє. Чи розуміє? Так чи інакше, але це не нова політика. Це — стара політика», — сказав він.

Нагадаємо, що голова адміністрації президента Андрій Богдан допустив можливість проведенняреферендуму з приводу укладення домовленостей з Росією про мир на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: