Хомчак керуватиме Генштабом замість Муженка: плюси та мінуси призначення

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Призначення Хомчака начальником Генштабу дуже розчарувало. Це навіть не один, а два кроки назад.

Таку думку в коментарі «Слову і Делу» висловив військовий експерт Олег Жданов.

«Хомчак - випускник радянської школи. На відміну від Муженка, він закінчував найпрестижніше військове училище в СРСР - Московське загальновійськове училище. Прості хлопці там ніколи не вчилися. Якщо ми говорили, що у Муженка серед однокурсників по училищу сьогодні найбільша кількість діючих командармів ВС РФ, то друзів у рядах ЗСУ РФ у Хомчака точно не менше», - акцентував Жданов.

Питання ще й у тому, що ця плеяда генералів виросла без бойової підготовки, підкреслив експерт.

«Коли його призначили командиром вже ніякої бойової підготовки в ЗСУ не проводилося», - зазначив військовий.

Перші місяці бойових дій це показали, акцентував експерт.

«Була помітна безграмотність вже тоді, а всі поразки - це показник рівня професіоналізму ЗСУ. Тому, це призначення розчарувало», - констатував Жданов.

Крім того, за Хомчаком тягнеться історія з Іловайськом.

«Не дуже віриться в розслідування військової прокуратури, яку представив Матіос. А роботу тимчасово-слідчої комісії народних депутатів припинив особисто Порошенко, коли не допустив Муженка на засідання комісії. Після цього комісія звернула свою роботу і видала незакінчену доповідь, яку навіть не представили громадськості», - розповідає Олег Жданов.

Привид Іловайська: що стоїть за призначенням Хомчака начальником ГенштабуПризначення Руслана Хомчака начальником Генштабу має прискорити суд за фактом Иловайской трагедії.

На його погляд, це досить одіозне та неоднозначне призначення. За словами експерта, можна виділити лише один позитивний аспект. Зокрема, у Хомчака були великі непорозуміння з Муженком.

Експерт уточнив, що через це він пішов з посади заступника начальника Генштабу, а потім взагалі пішов в головну військову інспекцію.

«На сьогоднішній день, якщо ми говоримо, що головне завдання - усунути команду Муженка від управління військами, в тому числі від фінансового потоку, то Хомчак для перехоплення управління і фінансування ЗСУ нормальна фігура. Він знає кого і з якої посади прибрати, щоб зберегти систему управління і перехопити її», - підсумував Олег Жданов.

Більше про те, що стоїть за призначенням Хомчака начальником Генштабу читайте в авторському матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: