Доходи і нерухомість: чим в 2018 році володіли члени Кабміну

Читать на русском

У декларації українських політиків завжди цікаво заглядати. «Слово і Діло» вже вивчило, чим станом на минулий рік володіли мери (там багато цікавого: вертольоти, мопеди, багато землі і мільйони готівки). Сьогодні на черзі члени Кабінету міністрів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман станом на 2018 рік володів двома квартирами, трьома житловими будинками, трьома магазинами, п'ятьма земельними ділянками і двома вбудованими приміщеннями. Сімейний дохід за 2018 рік склав 12,5 млн грн, сюди увійшла зарплата подружжя, дохід від надання майна в оренду, відсотки, дохід від підприємницької діяльності. На банківських рахунках у сім'ї Гройсмана було 39,5 млн грн, 493 тис. євро і 1,2 млн дол., готівкою – 325 тис. грн.

Є чим похвалитися міністру внутрішніх справ. У 2018 році Арсен Аваков володів трьома квартирами, двома земельними ділянками і орендував номер в готелі. Його сімейний дохід склав 12,4 млн грн: зарплата міністра і його дружини, роялті, відсотки, дивіденди, зарплата отримана за сумісництвом. На банківських рахунках у сім'ї було 1,9 млн грн, 579,5 тис. дол., 1,6 млн євро і 200 тис. грн у вигляді дорогоцінних металів. Крім того, у Авакова були значні суми готівки в різній валюті: 159 тис. грн, 45 тис. дол., 85 тис. євро, 1,9 тис. канадських доларів, 96 тис. японських ієн, 4,6 тис. фунтів і 300 австралійський доларів.

У виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун майже не було нерухомості, тільки квартира в іншому праві власності. Дохід її сім'ї складається з зарплати Супрун – 354 тис. грн. Крім того, на банківських рахунках було 12,4 тис. дол. і 77,5 тис. грн. Внески до фінансових установ склали 2,7 млн дол., на пенсійному рахунку було 509,6 тис. дол.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян станом на 2018-й володів трьома квартирами, двома земельними ділянками, житловим будинком, гаражем і офісом. Його сімейний дохід склав 5,4 млн грн: зарплата, дохід від підприємницької діяльності, дохід від надання майна в оренду, відсотки, кредитна лінія до зарплатної банківської картки. На рахунках у сім'ї Омеляна було 541,4 тис. грн, 536 дол. і 6 євро, готівкою – 160 тис. дол. та 25 тис. євро.

Оксана Маркарова за минулий рік задекларувала чотири квартири, сім земельних ділянок, три житлових будинки, гараж і гараж з житловими кімнатами, а також приміщення для музею. Також в декларації міністра фінансів автомобілі Honda Accord, Mercedes-Benz і Toyota Highlander. Сімейний дохід за рік склав 12,5 млн грн: зарплати, відсотки, дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, дохід від відчуження нерухомості, від передачі майна в оренду, зарплата за сумісництвом. На банківських рахунках було 9,8 млн грн, внесок до фінансових установ – 459,2 тис. дол.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим у 2018 році володів президент України Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: