Будинок в Італії і мільйонні доходи: чим в 2018 році володів Зеленський

Читать на русском

Володимир Зеленський 20 травня офіційно вступив на посаду президента України, і в той же день в реєстрі з'явилася його електронна декларація за минулий рік. «Слово і Діло», подивилося, чим у 2018 році володів Зеленський і його родина.

Особистий дохід Зеленського в минулому році склав 9,7 млн грн, в цю суму увійшли зарплата, роялті, страхові виплати, дохід від підприємницької діяльності та надання майна в оренду, відсотки, кошти кредитної лінії. Крім того, на банківських рахунках у нього було 433,5 тис. дол., 132 євро та 1 млн грн, готівкою – 190 тис. дол. і 107 тис. євро.

Дохід його дружини, Олени Зеленської, склав 4,9 млн грн: зарплата, дохід від відчуження рухомого і нерухомого майна, відсотки, дохід від надання майна в оренду. Також у неї було 11,9 тис. дол. і 104,3 тис. грн на рахунках, готівкою – 150 тис. грн.

З нерухомості Зеленський задекларував два житлових будинки в Італії і в Україні (Київська область), земельну ділянку в Київській області, 7 квартир (дві в спільній власності, одна в оренді, ще одна у власності третьої особи) в Києві, Ялті та Британії, 5 паркувальних місць, два нежитлових приміщення (спільна власність), 5 готельних номерів в Грузії (спільна власність).

Їздив Зеленський на автомобілі Land Rover 2016 року, а його дружина – на Mercedes-Benz S 2014 року випуску. Крім того, у президента в декларації 6 пар наручних годинників (2 з них належать дружині), на Олену Зеленську також задекларований ювелірний набір (сережки і каблучка з діамантами).

Станом на 2018 рік у Зеленського були боргові цінні папери Міністерства фінансів України, акції «Вілхар Холдинг Лімітед» (Кіпр) і «Грін Фемелі ЛТД». Також президент володів корпоративними правами на ТОВ «Кіноквартал», ТОВ «Студія Квартал-95», ТОВ «Продюсерський центр «Ліга сміху», ТОВ «Анімаційна студія 95», ТОВ «Квартал ТВ», ТОВ «Фіш-Хаус», ТОВ «Інвест Аніма», ТОВ «Гауді Студіо», ТОВ «Квартал-Концерт». У його власності були підприємства ТОВ «Кіноквартал», ТОВ «Студія Квартал-95», «Ельдоранте Лімітед» (Кіпр), «Вілхар Холдінгс Лімітед» (Кіпр), «Фільм Херітейдж інк.» (Беліз), «Сан Томмасо С. Р.Л.» (Італія), «Меджірітано Венчурес ЛТД» (Британські Віргінські острови).

Олена Зеленська володіла борговими цінними паперами Міністерства фінансів України та акціями «Ельдоранте лімітед» (Кіпр), а також корпоративними правами на ТОВ «Студія Квартал-95» і ТОВ «Зеларі Фіш».

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало інавгураційну промову Володимира Зеленського і з'ясувало, які слова він використовував найчастіше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: