Зеленський повинен звернутися до спікера з вимогою скликати позачергове засідання ВР - депутати

Читать на русском
Зеленський має звернутись до спікера з вимогою скликати позачергове засідання Верховної Ради на якому має розглядатись одночасно зміна виборчого закону та кадрові призначення.

Президент Володимир Зеленський має звернутись до спікера з вимогою скликати позачергове засідання Верховної ради на якому має розглядатись одночасно зміна виборчого закону та кадрові призначення.

Як пише «Слово і Діло», про це розповіли лідери парламентських фракцій після консультацій з главою держави в Адмінстрації президента 21 травня.

За їхніми словами, екстрене засідання можна провести вже у середу.

Зокрема лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко зазначила, що після указу президента про дострокове припинення її повноважень Верховна Рада не зможе ухвалювати рішення: «Після розпуску парламенту він не матиме повноважень, зокрема і щоб міняти виборчий закон», - заявила Тимошенко.

«Ми запропонували президенту своїм порядком денним, вийти з внесенням змін до закону про вибори… Ми також запропонували на цій позачерговій сесії внести для зміни всіх силовиків, яких він має право звільнити: генерального прокурора, голову СБУ, міністра оборони і міністра закордонних справ», – сказала Тимошенко.

Нагадаємо, на консультаціях президент України Володимир Зеленський і лідери фракцій Верховної ради попередньо домовилися про проведення дострокових парламентських виборів 21 липня 2019 року.

Зеленський запропонував знизити прохідний бар'єр та скасувати мажоритарку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: