Зеленський та лідери фракцій проводять консультації

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 21 травня вранці проводить зустріч з головою Верховної ради, його заступниками, лідерами депутатських фракцій і груп.

Президент України Володимир Зеленський 21 травня вранці проводить зустріч з головою Верховної ради, його заступниками, лідерами депутатських фракцій і груп.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Розпуск Верховної Ради: чи може Зеленський це зробити20 травня на інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради України восьмого скликання.

Як відомо, до Адміністрації президента вже увійшли лідери фракцій «Народний фронт» і «Самопоміч» Максим Бурбак та Олег Березюк. Також на зустрічі будуть присутні заступники голови ВР Ірина Геращенко та Оксана Сироїд. Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським обговорюються питання парламентських виборів та питання скорочення кількості депутатів.

«Одночасно із парламентськими виборами ми пропонуємо провести референдум про скорочення депутатів Верховної ради до 250 чоловік. Нехай президент Зеленський внесе зміни до Конституції до парламенту про скорочення чисельності депутатів до 250 чоловік. Окрім того, я хочу поцікавитись, коли пан Зеленський скасує рішення уряду про підвищення цін на газ, коли ініціюватиме перегляд меморандуму з МВФ. Це ключові питання, які ми хочемо задати президенту», - заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

Зазначимо, що з зали АП трансляцію на своєму телефоні веде Олег Ляшко. Він намагався пройти в кабінет, де проводяться консультації з телефоном, проте охорона його не впустила.

Нагадаємо, вчора Зеленський під час інавгурації заявив про розпуск Ради. У ЦВК заявили, що з наступного дня опублікування указу президента про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити виборчий процес.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: