В Австрії оголосили рік України

Читать на русском
Це допоможе Австрії дізнатися більше про українську культуру, мистецтво та історію, вважає Андрій Парубій.

Влада Австрії оголосила 2019-й роком України.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 15 січня, сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з головою Національної ради республіки Австрія Вольфгангом Соботкою.

Австрія допоможе відновити один із населених пунктів на ДонбасіАвстрія може відновити один із населених пунктів на Донбасі, заявив президент Петро Порошенко під час перемовин із австрійським канцлером Себастьяном Курцем.

За словами Парубія, це допоможе Австрії дізнатися більше про українську культуру, мистецтво та історію.

«Ми проговорили співробітництво між нашими країнами. Ми домовилися надалі розвивати наші міжпарламентські відносини у визначенні багатьох викликів і в збільшенні культурних контактів між нашими країнами. 2019-й в Австрії оголошено Роком України. Там проходитимуть Дні української культури. Я впевнений, це допоможе Австрії дізнатися більше про українську культуру і мистецтво, українську історію», - сказав Парубій.

Він також зазначив, що Австрія підтримує Україну протягом останніх п'яти років.

«Усі п'ять років Австрія твердо підтримує позицію санкцій проти РФ і засуджує агресивні дії РФ як у Криму, так і на сході України. Особливо важлива для нас була швидка реакція Австрії на нові агресивні дії РФ в Азовському морі, у Керченській протоці, наприкінці минулого року. Голова парламенту запевнив мене, що Австрія й надалі дотримуватиметься позиції суверенітету України і засудження агресивної політики РФ», - додав Парубій.

Нагадаємо, на початку вересня 2018 року канцлер Австрії Себастьян Курц приїжджав в Україну, де провів переговори з Президентом Петром Порошенком. Тоді ж і було досягнуто попередньої домовленості про те, що 2019 рік у Австрії буде проголошений Роком української культури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: