Росію не кликали на інавгурацію – МЗС

Читать на русском
Російську Федерацію не запрошували для участі у церемонії інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Російську Федерацію не запрошували для участі у церемонії інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі «112 Україна» повідомила речник Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко.

Рада призначила інавгурацію Зеленського на 20 травня: як голосували нардепиІнавгурація обраного президента Володимира Зеленського відбудеться 20 травня. Рішення підтримали 315 народних депутатів.

«Російська Федерація не була запрошена на ці заходи. Ми запрошували наших партнерів і ті держави, які, звісно, активно співпрацюють з Україною, є нашими партнерами і друзями», - сказала Зеленко.

Вона додала, що наразі Україна вже отримала низку підтверджень участі в інавгурації від запрошених лідерів кількох країн.

«Маємо підтвердження, що президенти Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини завітають на церемонію. Крім того, віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, а також помічник Генерального секретаря НАТО. Будуть численні представники урядів і парламентів країн ЄС, групи семи, держав-партнерів України», - сказала Зеленко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Європейський союз на інавгурації Зеленського представлятиме віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.

Як відомо, на інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського приїде президент Литви Даля Грибаускайте.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: