Посольство Росії в США відреагувало на нові санкції

Читать на русском
Запровадження санкцій Мінфіном США на основі «закону Магнітського», посольство визнало одностороннім рішенням Вашингтону, яке суперечить принципам міжнародного права.

Посольство Росії в США прокоментувало нові санкції Вашингтона по «закону Магнітського».

Заява диппредставництва була розміщена в Facebook 17 травня, пише «Слово і Діло».

Відмова від «Мінська» після зняття санкцій з РФ: що буде з угодамиПавло Клімкін заявив, що Україна готова відмовитися від Мінських угод, якщо в Раді Європи погодяться зняти санкції з Росії.

Запровадження санкцій Мінфіном США на основі «закону Магнітського», посольство визнало одностороннім рішенням Вашингтону, яке суперечить принципам міжнародного права.

«Відповідно до акту (Магнітського) влади США протягом останніх семи років намагалися пред'явити нам претензії в області прав людини. Це являє собою спробу нав'язати односторонні примусові заходи, які суперечать міжнародному праву і не можуть розглядатися як цивілізований спосіб спілкування між країнами. За цими кроками підуть відповідні заходи», - йдеться в заяві.

При цьому в повідомленні відомства підкреслюється, що Москва прагне співпрацювати з Вашингтоном у довгостроковій перспективі.

«Санкції США проти спеціального підрозділу швидкого реагування Терек ыз Чеченської республіки відображають намір або ускладнити міжнародне співробітництво в боротьбі з тероризмом, або страх перед його здатністю діяти в Арктиці», - вказали в посольстві.

Також нагадаємо, ЄС не планує вводити санкції за роздачу паспортів РФ на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: