«Народний фронт» оголосив про вихід із коаліції

Читать на русском
Фракція партії Народний фронт 17 травня проголосувала за вихід з коаліції. Рішення було ухвалено одноголосно.

Фракція «Народний фронт» у Верховній Раді вирішила вийти з коаліції.

Про це журналістам повідомив депутат фракції Ігор Лапін, передає «Слово і Діло».

«Тільки що було засідання фракції. Це рішення було прийнято одноголосно. Голова фракції повинен зробити заяву з трибуни і тільки після цього ми будемо мати всі юридичні підстави для виходу з коаліції. Спікер парламенту повинен буде зробити заяву і далі за процедурою», - сказав він.

Лапін вважає, що це не є причиною для дострокового розпуску парламенту, так як для цього голова Ради Андрій Парубій повинен заявити про відсутність коаліції, а не про вихід фракції з неї.

Як повідомив народний депутат Мустафа Найєм, фракція політичної партії Народний фронт вже підготувала і передала голові Верховної Ради заяву про вихід із парламентської коаліції.

«Формально, з цього моменту у Верховній раді повинні почати консультації про формування нової більшості. У разі, якщо парламенту протягом тридцяти днів не вдасться сформувати нову коаліцію, у новообраного президента з'являються законні підстави для розпуску Верховної Ради», - заявив Найєм.

Як повідомлялося спікер команди новообраного Президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявляє, що Зеленський не буде розпускати Верховну Раду з порушенням закону.

Рада вирішила провести 20 травня урочисте засідання у зв'язку з прийняттям присяги новообраним Президентом Володимиром Зеленським о 1

Також був анонсований повний ребрендинг «Народного фронту».

Нагадаємо, на початку року аналітики «Слова і Діла» аналізували, хто де-факто входив до коаліції з БПП і Народним фронтом, з огляду на голосування протягом 9-ї сесії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: