Зведення штабу ООС 17 травня: 13 обстрілів, є загиблий і поранений

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один отримав поранення.

Бойовики незаконних збройних формувань 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 16 травняСитуація на сході країни на 16 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«16 травня озброєні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази - з застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї... У результаті обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один наш захисник отримав поранення», - йдеться в повідомленні штабу ООС в п'ятницю вранці, 17 травня.

Бойовики НЗФ застосували озброєння, заборонені Мінськими угодами.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 11 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: з мінометів калібрів 120 і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу села Водяне; з мінометів калібру 120 мм - у населеного пункту Опитне; тричі з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля населеного пункту Новотроїцьке; з озброєння бойових машин піхоти і автоматичних станкових гранатометів - поблизу селища Кам'янка; двічі з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля населеного пункту Павлопіль; зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу села Богданівка; двічі зі стрілецької зброї - в районі міста Мар'їнка», - відзначили в штабі ООС.

Також обстрілам піддалися населені пункти Золоте 4 і Новозванівка.

«З початку поточної доби ворог з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї один раз обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Гнутове в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», - підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки один бойовик НЗФ знищений, четверо - отримали поранення.

Раніше спостерігачі ОБСЄ помітили на Донбасі танки, гаубиці, міномети і «Гради».

Також нагадаємо, ЄС не планує вводити санкції за роздачу паспортів РФ на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: