Фурсін провалив обіцянку домагатися того, щоб школи могли оформити землю й здавати її в оренду

Читать на русском

Мажоритарник Іван Фурсін не виконав обіцянку, з якою йшов на вибори, про те, що домагатиметься оформлення шкільних земель у Держземагентстві.
Іван ФурсінСлово і Діло

Народний депутат Іван Фурсін (від одномандатного виборчого округу №138 у Ширяєвому Одеської області) не виконав обіцянку домагатись оформлення Держземагентством правовстановлюючих документів на шкільні землі. Це дозволило б школам самостійно передавати в оренду й скеровувати орендну плату на власні потреби.

Таку обіцянку він дав у вересні 2014 року в своїй передвиборчій програмі, балотуючись до Верховної ради, нагадує «Слово і Діло».

Чотири роки тому Іван Фурсін став одним з ініціаторів законопроекту щодо оренди земель навчальних закладів. У документі пропонувалося внести зміни до закону «Про освіту» з тим, щоб надати навчальним закладам право здавати в оренду без права викупу земельні ділянки, якими вони користуються.

Такі нововведення дозволили б школам використовувати отримані від оренди землі гроші на власний розвиток (ремонт, закупівлю навчального інвентарю та обладнання) й трохи «розвантажили» б місцеві бюджети.

Однак законопроект «завис» у профільному комітеті Верховної ради, де все ще перебував за станом на 20 березня 2019 року.

Крім того, народний депутат не звертався з депутатськими запитами до Держгеокадастру України. Перевірити це не складно за допомогою контекстного пошуку в системі електронного документообігу Держгеокадастру. З 2014 року до травня 2019-го запит депутата Фурсіна не був зареєстрований.

Окрім цього, нардеп не підтримав зміни до закону «Про освіту» щодо забезпечення освітнього процесу належними умовами для роботи та отримання освіти. Документ дав можливість школам та іншим навчальним закладам здавати в оренду свої приміщення й майно з метою надання послуг, наприклад, відкривати буфети й таким чином покращувати своє фінансове становище.

З огляду на все вищевикладене, передвиборча обіцянка нардепа отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Фурсін дав 13 обіцянок, з яких 4 виконав і стільки ж – провалив.

Раніше ми писали, як виконує свої обіцянки народний депутат Іван Фурсін.

Також ми публікували рейтинг відповідальності мажоритарників Одеської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: