Порошенко призначив двох суддів Вищої ради правосуддя

Читать на русском
Згідно з указом президента № 217/2019 Андрій Василенко був призначений членом Вищої ради правосуддя, а указом №218/2019 - Михайло Ісаков.

Президент України Петро Порошенко підписав укази, якими призначив Михайла Ісакова та Андрія Василенка членами Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Адміністрацію президента.

Згідно з указом президента № 217/2019 Андрій Василенко був призначений членом Вищої ради правосуддя, а указом №218/2019 - Михайло Ісаков.

Зазначимо, Вища рада правосуддя складається з 21 члена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко призначив 77 суддів до Верховного суду і висловив надію, що його наступник Володимир Зеленський та його команда не будуть втручатися в роботу судових інстанцій.

Крім того, Володимир Говоруха став новим главою Вищої ради правосуддя. Зазначимо, голова ВСП обирається з членів Вищої ради правосуддя строком на два роки.

Також 18 березня Вища рада правосуддя направила президенту України Петру Порошенку подання на призначення 35 кандидатів у Вищий антикорупційний суд, що дозволить ВАС почати роботу. Після цього, ВСП надіслав ще три кандидати на затвердження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: