Тест на нові обличчя: за якої умови Садовий матиме шанс на виборах

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Садовий розуміє, що зараз є зовсім інша політична еліта – Зеленський, Коломойський, Ахметов та інші, тому йому потрібно якось влаштовуватися.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

«Те, що Садовий говорить про своє бажання поборотися за посаду прем'єр-міністра, зрозуміло, але для це майже недосяжна ціль. Прем'єр-міністр має бути або комусь підпорядкований, як Гройсман Порошенку, або мати великі політичні можливості, як, наприклад, Тимошенко, що може домовитися і з президентом, і з парламентом», – зазначив Небоженко.

За його словами, Садовий не має таких можливостей, щоб домовлятися і із Зеленським, і з парламентом. Заяви про бажання поборотися за посаду прем'єра – це радше амбіції, гонор у стилі «якщо я не мер, то прем'єр». Однак те, що йому потрібно боротися за свою фракцію в Раді, конкретна мета, яка цілком досяжна.

Інша річ, ким Садовий наповнить фракцію, адже «Самопоміч» не була оригінальною партією, там зовсім не з'явилося яскравих особистостей, додав він.

Садовий обіцяє в разі перемоги на виборах боротися з корупцією та повернути в Україну заробітчанГолова партії Самопоміч, мер Львова і кандидат у президенти Андрій Садовий обіцяє зменшити кількість нардепів і створити 2 мільйони робочих місць.

«Усе було досить нудно. Не було яскравих особистостей, починаючи від заступника голови ВР і закінчуючи рядовими представниками. За 5 років ніхто не проявив себе, включаючи самого лідера», – уточнив експерт.

Садовому зараз доведеться дуже сильно напружитися, якщо він хоче відновити політичну репутацію. Якщо фракція Садового знову буде наповнена незрозумілими, таємничими й нудними людьми, як було раніше, то шансів пройти до парламенту дуже мало. Має з'явитися хтось яскравий, підкреслив він.

«Садовий наробив помилок. З одного боку, він намагається бути з новою владою, а з іншого – надає політичні можливості у Львові Порошенку. Порошенко його просто витисне, адже він яскравіший політичний демагог, ніж Садовий. До того ж Садовий почав із крайнощів, коли оголосив, що маленький Ісус сказав «іди й перемагай». Цього не варто було робити. Це роблять уже в останній момент у контексті політичного піару», – пояснив політолог.

За його словами, поки ми не побачимо, які люди будуть у новій «Самопомочі», говорити про прем'єрство не варто.

«Можна говорити про технічне прем'єрство, напевно, коли всі інші посади розберуть інші фракції», – резюмував Віктор Небоженко.

Відзначимо, за словами Садового, якщо політика Зеленського буде проукраїнською й стоятиме на захисті інтересів держави, «Самопоміч» готова конструктивно та якісно співпрацювати з ним.

Наскільки відповідальний мер Львова Андрій Садовий – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: