Садовий провалив обіцянку покарати рекламодавця за фейкові білборди проти Зеленського

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку мера Львова покарати тих, хто розмістив білборди, що очорняли Зеленського до приїзду кандидата в президенти в місто, винних так і не знайшли.
Андрій СадовийСлово і Діло

Мер Львова Андрій Садовий провалив обіцянку покарати рекламодавця, який дозволив розмістити фейкові білборди у Львові проти кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Таку обіцянку він дав 8 лютого 2019 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я категорично проти того, щоб кандидату в президенти в моєму рідному місті будь-хто говорив, що «ти не маєш права балотуватися, бо ти клоун». Розміщення фейкових чорнушних білбордів – річ неприпустима. У Львові таке вперше за багато років (відповідальність несе рекламодавець, і він буде покараний). Такою буде моя реакція й у тому разі, якщо такі речі застосовуватимуться проти Порошенка, Тимошенко чи будь-кого іншого», – написав Садовий на своїй сторінці в Facebook.

Андрій СадовийМіський голова Львова

У Львівській міській раді «Слову і Ділу» повідомили, що скерували відповідне звернення Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради до правоохоронних органів.

Органами досудового слідства було встановлено, що в цих діях відсутній склад кримінального злочину. Причетні до розміщення фейкової інформації на білбордах не встановлені й не були покарані. Тому обіцянка мера Львова отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Садовий дав 375 обіцянок, з яких 157 виконав, 91 – провалив, ще 127 – має реалізувати.

Раніше ми повідомляли, що Садовий провалив обіцянку зробити проект реконструкції площі Старий Ринок у 2018 році.

Також ми повідомляли, що у Львові вперше знесли будинок, збудований із порушеннями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: