У Януковича спростували його причетність до конфіскації коштів

Читать на русском
Єврокомісія і державні органи західних країн підтвердили відсутність на їхніх територіях грошей і активів Віктора Януковича, зазначили в його прес-службі.

Адвокати британської юридичної компанії Joseph Hage Aaronson LLP, які представляють інтереси Віктора Януковича, назвали брехнею відомості про конфісковані з рахунків кіпрських компаній гроші, які нібито належать екс-президенту України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Януковича в понеділок, 13 травня.

«Українські чиновники постійно роблять брехливі заяви про міфічні банківські рахунки й активи Віктора Януковича за кордоном. При цьому Європейська комісія, а також державні органи інших країн, включаючи Швейцарію, офіційно підтвердили відсутність на їхніх територіях будь-яких грошових коштів та інших активів, що належать Віктору Януковичу», - йдеться в заяві.

Також наголошується, що заява заступника міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко про конфісковані 55 млн гривень й один мільйон доларів з рахунків кіпрських компаній, які нібито належать Януковичу і його оточенню, «є черговою брехнею і провокацією».

Нагадаємо, в лютому генпрокурор Юрій Луценко повідомив про конфіскацію 1,5 млрд грн, які будуть спрямовані на підтримку армії.

За словами Луценка, гроші Януковича зберігалися на 100 рахунках. Як роз'яснив генпрокурор, ці кошти, вкрадені різними способами на території України, виводилися з країни через низку офшорних юрисдикцій і потрапляли у «всесвітню мийку».

Водночас адвокати Януковича заперечують причетність до конфіскованих коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: