В Україні стартувала спецоперація «Кордон»

Читать на русском
Як розповіли у відомстві, операція проводиться щорічно для ефективного запобігання правопорушень на кордоні.

Стартувала активна фаза проведення спільної спеціальної операції «Кордон-2019».

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України в понеділок, 13 травня, пише «Слово і Діло».

Як розповіли у відомстві, операція проводиться щорічно для ефективного запобігання правопорушень на кордоні. Відзначається, що такі заходи дають значне зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні та допомагають виявляти правопорушників на підступах до нього.

З 23 квітня тривав підготовчий етап проведення операції, під час якого було уточнено взаємодію між усіма правоохоронними, взаємодіючими органами та прикордонними службами суміжних країн. З 10 травня почалася активна фаза її проведення, яка проходитиме до 30 листопада 2019 року.

«У рамках операції будуть проводитися заходи з протидії загрозам у сфері боротьби з незаконним переміщенням через державний кордон нелегальних мігрантів, підакцизних товарів, контрабанди наркотичних засобів, зброї і т.д.», - розповіли у відомстві.

Як зазначається, захід Держприкордонслужба проводитиме у взаємодії з НПУ, ВМС, НГУ, СБУ, ПС ЗСУ, ДФС, Державіаслужбою, міністерством освіти і науки України, Украерорухом та АТ «Укрзалізницею».

Проведення заплановано в 15-ти прикордонних областях (крім району проведення операції Об'єднаних сил) і Києва. Залучатимуться як сили і засоби всіх регіональних управлінь (крім Донецько-Луганського РУ), ОКПП «Київ», резерви голови Державної прикордонної служби України, правоохоронних і взаємодіючих органів України, так і прикордонних відомств суміжних держав (Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Республіки Молдова, міжнародних організацій (Європейське агентство FRONTEX (з питань управління оперативної співпрацею на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського Союзу), Місія Європейського Союзу EUBAM (щодо надання прикордонної допомоги Україні та Молдові).

«Під час операції передбачається проведення раптових дій резервів на найбільш активних ділянках кордону і в пунктах пропуску, застосування загальних міжвідомчих мобільних груп на шляхах руху правопорушників і в пунктах пропуску. Планується проводити повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону із застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації, спільні з представниками взаємодіючих структур перевірки суб'єктів авіаційної діяльності за межами контрольованих прикордонних районів, поїздів, що рухаються до кордону, місць накопичення контрабандних товарів та вантажів тощо, а також спільні заходи із охорони кордону з колегами суміжних країн, патрулювання морської і річкових ділянок тощо», - пояснили в Держприкордонслужбі.

Як раніше стало відомо, Україна посилила охорону кордонів напередодні Дня перемоги.

Також нагадаємо, в заторі на кордоні з Польщею продовжують стояти півтисячі авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: