Архітектори запропонували проект Нотр-Дама зі скляним дахом

Читать на русском
Архітектори запропонували виготовити дах і шпиль для собору зі скла, дуба і вуглецевого волокна.

Французьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures представило проект реставрації частково згорілого собору Нотр-Дам.

Про це повідомляється на офіційному сайті архітектурного бюро, пише «Слово і Діло».

Робочі в Нотр-Дам порушували заборону на палінняПредставники компанії виключають наявність зв'язку між палінням робітників і пожежею в соборі.

Зокрема, бельгійський архітектор і автор ідеї Вінсент Келльбо назвав свій проект Palingenesis, що в перекладі із грецької мови означає «відродження».

Архітектори запропонували виготовити дах і шпиль для собору зі скла, дуба і вуглецевого волокна. За задумом фахівців, покрівля повинна буде виробляти електрику і тепло. Крім того, пропонується налагодити пасивну вентиляцію будівлі.

Проект також передбачає створення саду для «споглядання і медитації», який послужить розміщенням громадської міської ферми. Тут, за задумом фахівців, одна людина зможе виростити до 25 кг фруктів і овочів на кв. метр за рік, завдяки чому сумарний урожай становитиме 21 т на рік. Вирощені фрукти й овочі архітектори запропонували роздавати безкоштовно.

«Нова архітектура шпиля, як плащаниця, піднята з наріжного каменю, символізує відродження, а також таємницю собору і воскресіння Христа. І під саваном з'являються життя й оновлення. Нотр-Дам знову засліпить світ, посилюючи духовне послання і прагнення», - розповів Вінсент Келльбо .

Також на шпилі пропонується встановити мідного півня, який раніше вінчав собор і вцілів після пожежі.

Раніше Національні збори Франції (нижня палата парламенту) підтримали законопроект про реставрацію собору Нотр-Дам після масштабної пожежі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: