У Франції поліція почала перевірку Нотр-Дама після пожежі

Читать на русском
Експерти з трьох поліцейських установ будуть збирати зразки і шукати докази щодо того, що викликало пожежу.
Фото AFP.

Французькі поліцейські почали оглядати собор Нотр-Дам де Парі вперше після пожежі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Associated Press.

Макрон пообіцяв відновити собор Паризької БогоматеріПрезидент підкреслив, що вдалося уникнути найгіршого сценарію розвитку подій: вдалося врятувати фасад собору і його вежі.

Експерти з трьох поліцейських установ будуть збирати зразки і шукати докази щодо того, що викликало пожежу. Минулого тижня поліція приходила з попереднім візитом, але не змогла провести ретельний огляд до тих пір, поки структура собору не була захищена.

Нагадаємо, в Парижі увечері 15 квітня сталася пожежа в соборі Нотр-Дам де Парі. В результаті події обвалився шпиль і дах будівлі. Структуру Нотр-Дам де Парі вдалося зберегти. Вдалося також врятувати терновий вінець Ісуса Христа, вівтар і вівтарний хрест собору.

Влада Парижа прийняли рішення побудувати поруч з постраждалим під час пожежі Нотр-Дама тимчасовий дерев'яний собор. У тимчасовому соборі можна буде молитися і будуть проводитися служби.

Крім того, в Парижі собор Нотр-Дам де Парі практично врятували від руйнування. Всі нестабільні частини собору, в тому числі декоративні елементи фасадів західної і північної частин і південну вежу, стабілізували.

Також представник компанії, яка встановлювала будівельні ліси, повідомив, що робітники порушували правила безпеки і курили на місці проведення робіт. Однак, він виключив наявність зв'язку між курінням робітників і пожежею в соборі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: