Насалик запропонував позбавити Міненерго функцій з управління держпідприємствами

Читать на русском
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має позбутися функцій з управління державними підприємствами.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має позбутися функцій з управління державними підприємствами.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив міністр Ігор Насалик під час зустрічі з експертами урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається в повідомленні, Насалик поінформував про функції Міненерговугілля та сферу відповідальності, а також заходи міністерства з метою реформування корпоративного управління державними енергетичними підприємствами.

«Міністерство має здійснювати виключно функції формування політики та нормативно-правової бази у сфері енергетики. Ні господарська діяльність державних підприємств, ні управління їх майном не повинні координуватись міністерством, що унеможливить будь-які корупційні ризики», - сказав міністр.

Нагадаємо, у лютому 2019 року Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством «НЕК «Укренерго», яке перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: