У «Борисполі» виявили нерозмитнені товари на 10 млн

Читать на русском
Як повідомляється, на даний час перевіряється версія слідства щодо спроби переміщення товарів працівниками митниці та власниками товарів поза митним контролем.

Під час обшуків та огляду складів на території вантажного терміналу ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» виявили нерозмитнені товари на суму близько 10 млн грн.

Про це повідомляє прокуратура Київської області в четвер, 28 березня, пише «Слово і Діло».

«Під час обшуків та огляду складів на території вантажного терміналу ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» виявили високоліквідні нерозмитнені товари (мобільні телефони, медичне обладнання, деталі для електронних сигарет) на суму близько 10 млн грн, проте в товарно-супровідних документах було вказано, що це тільки аксесуари до мобільних телефонів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на даний час перевіряється версія слідства щодо спроби переміщення товарів працівниками митниці та власниками товарів поза митним контролем.

«Так, працівники Київської митниці ДФС своїми ж руками намагалися позбавити державну скарбницю додаткових митних платежів, скоївши злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України, коли не поклали край потраплянню на ринок України нерозмитненого товару», - прокоментувала дану ситуацію прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що після судової експертизи і збору необхідних доказів винних притягнуть до відповідальності.

Раніше в «Борисполі» вилучили партію ліків із ОАЕ.

Також нагадаємо, в «Борисполі» митники попалися на хабарах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: