Зеленський оприлюднив фото з ветеранами УПА та СРСР

Читать на русском
Зеленський написав, що в День пам'яті і примирення ми шануємо і поклоняємося перед усіма, хто боровся проти нацизму і загинув за Україну в роки Другої світової війни.

Новообраний президент Володимир Зеленський до Дня пам'яті та примирення оприлюднив у Facebook фотографію зі зв'язковою Української повстанської армії та капітаном морської піхоти ВМФ СРСР.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Іван Анікейович Залужний. 10 травня йому виповниться 101 рік. Капітан першого рангу морської піхоти ВМФ СРСР, учасник Другої світової війни. Нагороджений численними орденами й медалями. Втратив єдиного онука – Івана Гутника-Залужного під час війни на Донбасі», - розповів Зеленський про чоловіка.

«Параска Василівна Зеленчук-Потяк. У 13 років стала зв'язковою в УПА. Передавала інформацію, провіант, в'язала светри», - додав він.

Зеленський написав, що в День пам'яті і примирення, ми шануємо і поклоняємося перед усіма, хто боровся проти нацизму й загинув за Україну в роки Другої світової війни.

«Перед кожним, хто віддав своє життя заради миру. Миру, якого сьогодні так потребує Україна. Миру, запорукою якого стане єдність всіх українців», - додав він.

Раніше Зеленський назвав Гану пріоритети своєї політики.

Також нагадаємо, Фріланд і Зеленський обговорили корупцію та Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: