З'ясувалися подробиці обшуків у ДФС Львівської області

Читать на русском
У Львівській області припинено роботу конвертаційного центру з місячним оборотом у понад 500 млн грн.

У Львівській області припинено роботу конвертаційного центру з місячним оборотом у понад 500 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, конвертцентр здійснював свою протиправну діяльність протягом 2018-2019 рр. Вона полягала у виведенні в тіньовий сектор безготівкових коштів підприємств реального сектору економіки і державних коштів шляхом конвертації їх у готівку в результаті організації незаконного формування податкового кредиту.

«Такі дії завдали шкоди економічним інтересам України в особливо великих розмірах. За попередніми даними, місячний тіньовий обіг зазначеного конвертаційного центру становив понад 500 млн грн», - підкреслюється в повідомленні.

При цьому наголошується, що до зазначеного правопорушення в тому числі причетні службові особи Головного управління ДФС у Львівській області.

Як повідомлялося, 4 травня там проводилися обшуки.

Також, за інформацією ДБР, аналогічні слідчі дії були і на об'єктах, які використовувалися організаторами транзитно-конвертаційного центру для акумулювання готівки. Під час зазначених обшуків було вилучено речові докази.

На даний час триває досудове розслідування за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки») і ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України («Фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі»).

Раніше повідомлялося, що ДБР розслідує можливе перевищення повноважень НАБУ під час обшуку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: