Крісло генпрокурора: чи піде Луценко та в чому ризик

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Імовірно, це рішення не віддавати посаду генпрокурора, який має великий перелік повноважень та важелі тиску на політичні процеси в наявній системі владних координат.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Сумнівно, що Луценко намагається підіграти Зеленському. Можливо, він робитиме вигляд, щоб пом’якшувати ситуацію. Річ у тім, що для наявних еліт Луценко, яким би він не був, зрозумілий. Кого призначить Зеленський? Що з цього вийде? Ніхто не знає. Тому вони мають своє право, а Зеленський має своє право ставити іншу людину. Наше питання, чи знайде він голоси», – зазначив Краснопьоров.

За його словами, не можна сказати, що цей парламент найгірший, але він і не найкращий. Так само немає великих сподівань, що Зеленський – лицар на білому коні, який усіх саджатиме.

«У це не віриться. Поки ми нічого про нього не знаємо. Він просто продавав маркетинг, розкручений каналом 1+1, і ми досі не знаємо, чия це людина. Потенційно вже є підозри у вибірковості його генпрокурора. Ба більше, можлива помста групи «Приват» іншим групам, які працювали проти них», – підкреслив експерт.

Не варто розділяти на категорії добра та зла, хтось хороший, а хтось – поганий. Наразі просто триває політичний процес, а виграє той, хто матиме більшість у парламенті. Зеленський більшості в парламенті не має, додав він.

«Ба більше, ймовірно, це не рішення самого Луценка. Логіка така, що владна конфігурація триматиме Луценка на посаді генпрокурора до майбутніх виборів. Зараз крісло генпрокурора – це боротьба за політичний вплив з обох сторін. Є ображена сторона – група «Приват», є владна група. Це боротьба, й кожен у ній намагається знайти власний інтерес», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Відзначимо, за словами генпрокурора, в разі ухвалення парламентарями його відставки, він до цього поставиться спокійно.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора України Євген Єнін написав заяву про звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: