Boeing зупинив поставки літаків 737 MAX

Читать на русском
Раніше десятки країн, серед них також Україна, закрили повітряний простір для літаків цього типу.

Американська компанія Boeing вирішила призупинити поставки літаків моделі 737 MAX в зв'язку з декількома авіакатастрофами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters у четвер, 14 березня.

Трамп розпорядився призупинити польоти на Boeing 737 MAXПрезидент Дональд Трамп доручив Федеральному управлінню цивільної авіації США негайно призупинити польоти на лайнерах Boeing 737 MAX 8 і MAX 9.

Рішення було ухвалено після заяви Федерального авіаційного управління США про закриття американського повітряного простору для лайнерів Boeing 737 MAX.

Нагадаємо, перший крах літаків цього типу стався 29 жовтня 2018 року в Індонезії. Згідно з розслідуванням, причиною могла стати поломка датчика швидкості. Після зльоту він став подавати помилкові сигнали, що призвело до включення автоматичної системи, яка намагалася вирівняти ніс літака.

10 березня літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Ефіопії. Загинули 157 осіб із 35 країн. Причини трагедії встановлюються.

Після краху польоти літаків цього типу заборонили ЄС, Туреччина, Україна, Канада, Індонезія, Південна Корея, Китай, Оман, Малайзія, Сінгапур, Австралія, Грузія. Від використання лайнерів відмовилися багато авіакомпаній в усьому світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: