Геращенко не голосував за законопроект про статус української мови, всупереч своїй обіцянці

Читать на русском

Нардеп Антон Геращенко провалив обіцянку про те, що він і фракція Народного фронту підтримають законопроект про статус української мови. Фракція проголосувала, а Геращенко – ні.
Антон ГеращенкоСлово і Діло
Народний депутат України Антон Геращенко не виконав обіцянку про те, що він і фракція «Народного фронту» підтримають законопроект про статус української мови.

Таку обіцянку він дав 2 жовтня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України

В одному з інтерв'ю у Верховній раді нардеп заявив: «Закон авторства Ківалова-Колесніченка про мову 2012 року був скасований Конституційним судом, тому він більше не діє. Пропонується ухвалити новий закон, який регулюватиме використання статусу мов в Україні. Ми будемо цей закон – наша фракція – підтримувати. Всі мови в Україні мають бути захищені, кожна мова має використовуватися відповідно до закону. Я поважаю кожну мову, якою користуються громадяни України».

Геращенко говорив про підтримку законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної». У першому читанні він був ухвалений 4 жовтня 2018 року. При цьому фракція «Народного фронту» майже всім складом присутніх підтримала зазначений законопроект, у тому числі й Антон Геращенко.

Однак, коли парламент розглядав зазначену ініціативу в другому читанні 25 квітня 2019 року, Антон Геращенко був відсутній, хоча його колеги з партії підтримали законопроект більшістю.

З огляду на дані системи електронної реєстрації, нардеп був на місці. Незважаючи на те що законопроект був ухвалений, Геращенко його не підтримав, тому обіцянка депутата отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Антон Геращенко дав 89 обіцянок, з яких 40 виконав, а 30 – провалив.

Нагадаємо, раніше ми розбирались, як голосували нардепи за закон про державну мову.

Також «Слово і Діло» розпитало експерта, з якими країнами можуть виникнути конфлікти після ухвалення закону про українську мову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: