У Кабміні оцінили зростання ВВП України

Читать на русском
Зростання реального валового внутрішнього продукту України за січень-березень поточного року склало 2,2 відсотка.

Департамент економічної стратегії та макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку оцінює зростання реального валового внутрішнього продукту України за січень-березень 2019 року у 2,2% (+/- 0,2%).

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в огляді департаменту.

Світовий банк змінив прогноз щодо зростання ВВП УкраїниСвітовий банк знизив прогноз щодо зростання внутрішнього валового продукту України в 2019 році з 2,9 відсотка до 2,7 відсотка.

Як наголошується в документі, в березні вперше в поточному році сукупний вимір діяльності реального сектора економіки продемонстрував позитивний результат - на 0,9%.

Підтримкою зростання була активна діяльність будівельних підприємств і зовнішньо-економічна діяльність сфери послуг (транспорт, роздрібна торгівля, освіта, охорона здоров'я і банківський сектор), наголосили експерти Мінекономрозвитку.

«Водночас чинників стримували виробничу діяльність окремих галузей промисловості і відповідно оптової торгівлі, зокрема, дія заборони РФ на ввезення окремих видів машинобудівної продукції українського походження (у кінці 2018 року), зменшення попиту на електроенергію на тлі теплих погодних умов і продовження проведення ремонтів технологічного обладнання на окремих енергогенеруючих підприємствах», - йдеться в документі.

Згідно з прогнозом Мінекономрозвитку, за підсумками першого півріччя 2019 року очікується позитивна динаміка в умовах збереження високого попиту на послуги будівництва, підвищення платоспроможності населення на тлі зростання соціальних гарантій.

За перші два місяці 2019 року зростання ВВП України порівняно з аналогічним періодом минулого року склало 1,2%.

Як відомо, у 2018 році зростання економіки України прискорилося до 3,3% з 2,5% у 2017 році і побило рекорд за сім років. Водночас очікується, що у 2019 році зростання ВВП знову сповільниться до 2,5%. При цьому держбюджет 2019 року побудований на прогнозі зростання економіки на 3%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: