ЦВК назвала дату оголошення результатів виборів

Читать на русском
За словами Бернацької, підписання протоколу та офіційне оголошення результатів виборів заплановано на 30 квітня.

Центральна виборча комісія оголосить результати другого туру президентських виборів 30 квітня.

Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила секретар ЦВК Наталія Бернацька, пише «Слово і Діло».

Сьогодні ЦВК оголосила результати голосування в закордонному виборчому окрузі та закриоа безперервне засідання, котре тривало з 22 квітня. Наступним етапом має стати складання протоколу про результати виборів президента.

Чи може Зеленський розпустити Раду до 14 червня: юридична оцінкаГолова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що президент має повноваження розпустити Верховну раду до 14 червня 2019 року. Оцінили такий сценарій експерти.

За словами Бернацької, підписання протоколу та офіційне оголошення результатів виборів заплановано на 30 квітня.

На уточнююче запитання, з чим пов'язана чотириденне зволікання секретар ЦВК пояснила, що необхідно вивчити пропозиції, що надійшли в останні дні протоколи окружних комісій, а також дочекатися закінчення законного терміну для їх оскарження.

«Тільки сьогодні прийняті останні протоколи з мокрими печатками. Зараз ми їх будемо обробляти. Крім того, згідно із законом на оскарження є 5 днів після підписання протоколу окружною комісією. Нам необхідно дочекатися, чи немає ніяких позовів. Сьогодні голова комісії направила до судів запити, щоб надати нам цю інформацію. Якраз закінчиться 5-денний період на оскарження останніх протоколів. Ми попросили надати нам інформацію на 10:00 30 квітня і орієнтовно о 12:00 30 квітня ми оголосимо результати», - пояснила вона.

Згідно із законом ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів не пізніше 1 травня. Якщо вони будуть оголошені 30 квітня, то інавгурація обраного президента має відбутися не пізніше 30 травня.

Як повідомлялося, напередодні Володимир Зеленський звинуватив ЦВК у затягуванні оголошення результатів виборів, щоб позбавити його можливості розпустити парламент.

У ЦВК відповіли, що звинувачення безпідставними і працюють у безпрецедентно швидкому режимі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: