У НАТО змінився верховний головнокомандувач силами в Європі

Читать на русском
Церемонія передачі повноважень пройшла в штабі Об'єднаних збройних сил НАТО в бельгійському Монсі.

Генерал ВПС США Тод Волтерс призначений на пост верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі (SACEUR).

Як пише «Слово і Діло», він змінив на цій посаді Кертіса Скапаротті, повідомляє ТАСС у п'ятницю, 3 травня.

Церемонія передачі повноважень пройшла в штабі Об'єднаних збройних сил НАТО в бельгійському Монсі за участю генсека альянсу Єнса Столтенберга.

Генералу Волтерсу було передано прапор Об'єднаних сил НАТО. Столтенберг вручив Скапаротті медаль НАТО «За відмінну службу».

«Як заявив генерал Ейзенхауер, перший командувач сил НАТО, ми стурбовані не тільки захистом людей, а й захистом наших свобод. Протягом 70 років альянс захищав свободу, демократію і верховенство закону. Ми захищаємо наші цінності і право людини жити своїм життям. НАТО успішно протистояло Радянському союзу, зупинило жорстокі війни на Балканах, принесло перемогу над Аль-Каїдою в Афганістані і сприяло поширенню демократії у світі», - сказав Столтенберг.

Кертіс Скапаротті обіймав посаду головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі з 11 березня 2016 року до 3 травня 2019 року.

Генерал Тод Волтерс - у минулому льотчик-винищувач. Він займав пост командувача американських ВПС у Європі і Африці, брав участь в операціях США в Іраку і Афганістані.

Раніше Північноатлантичний альянс опублікував щорічну доповідь генсека НАТО, у якій йдеться про роль України для безпеки альянсу. Також у НАТО знову підтвердили перспективу членства України в альянсі.

Нагадаємо, в НАТО пообіцяли посилити активність в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: