Росія та НАТО повністю припинили співпрацю

Читать на русском
У МЗС Росії заявили про повне припинення співпраці з НАТО за військовою й цивільною лініями.

У МЗС Росії заявили про повне припинення співпраці з НАТО за військовою і цивільною лініями.

Як пише «Слово і Діло», таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко в інтерв'ю РІА Новости в понеділок, 15 квітня.

Нинішня комунікація з Росією є гіршою, ніж під час холодної війни – НАТОСкапаротті вважає, що якщо противники знають можливості і наміри один одного, ймовірність конфлікту між ними є значно нижчою.

«НАТО сам відмовився від позитивного порядку денного у відносинах з Росією. Його не існує. І поки немає ознак того, що в НАТО знають, як виходити з цього глухого кута... НАТО зайшов занадто далеко в нагнітанні конфронтації з Росією, і поки не видно, коли і де розсудливість візьме верх. Парадокс, але сьогоднішні відносини Росія - НАТО якраз найбільше і нагадують "звичайний" стан справ, під який створювався НАТО - під "холодну війну», - заявив Грушко.

За його словами, поточна криза в стосунках Росії і НАТО є найтривалішою в історії.

У той же час, Грушко запевнив, що військовий конфлікт з НАТО не передбачається, тому що це стало б катастрофою для всього людства.

Відзначимо, минулого тижня в НАТО ухвалили пакет заходів щодо Чорного моря, який передбачає посилення активності блоку в регіоні. Зокрема, в таких напрямках, як підготовка військово-морських сил України і Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: