Підрахували, скільки нападів на журналістів сталося в Україні з початку року

Читать на русском
Відзначається, що два напади на журналістів в березні відбулися через конфлікти на релігійному грунті, ще ряд - під час виборчої кампанії.

В Україні за чотири місяці 2019 року було зафіксовано 23 випадки застосування сили щодо журналістів.

Про це в п'ятницю, 3 травня, повідомляє Національна спілка журналістів України з посиланням на дані моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», який проводиться спільно із партнерськими громадськими організаціями, пише «Слово і Діло».

«За два перших місяці весни було зафіксовано 10 фізичних атак на журналістів: в березні - вісім, в квітні - два інциденти. В цілому ж за чотири місяці 2019 року зафіксовано 23 випадки застосування сили до журналістів», - йдеться в повідомленні.

У квітні-березні найбільше - три атаки - було зафіксовано в Києві та Київській області; два напади відбулися на Волині. Також на території Західної України відбулося ще три інциденти, а саме: на Закарпатті, Буковині та Прикарпатті. Також по одному факту нападу на журналістів було зафіксовано в Одесі та Житомирі.

Відзначається, що два напади на журналістів в березні відбулися через конфлікти на релігійному грунті, ще ряд - під час виборчої кампанії. У той же час в НСЖУ констатували, що хід президентських виборів не призвів до відчутної активізації агресії проти журналістів.

Раніше в ООН заявили про посилення тиску на активістів в Україні.

Також нагадаємо, ОБСЄ засудила напад на журналістів «Схем».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: