Підозрюваний у нападі на активіста Михайлика скоїв спробу самогубства

Читать на русском
Підозрюваний у нападі на активіста Олега Михайлика Лаша Герасін наніс сім ударів колючо-ріжучим предметом собі у живіт в Лук’янівському СІЗО.

Підозрюваний у нападі на активіста Олега Михайлика Лаша Герасін наніс сім ударів колючо-ріжучим предметом собі у живіт в Лук’янівському СІЗО.

Герасін зробив це на знак протесту, повідомляє 24 канал з посиланням на адвоката Володимира Пояркова, пише «Слово і Діло».

«Позавчора 29 квітня мій підзахисний не витримав і здійснив спробу суїциду – наніс собі близько семи ударів в живіт колючо-ріжучим предметом у знак протесту. Зараз він перебуває в лікарні швидкої допомоги. Ситуація важка» , – прокоментував адвокат.

Поярков зазначає, що його не допускають до підзахисного, не реалізовуючи його право на побачення.

На думку адвоката, Герасін хотів покінчити з собою, нібито, через незаконне утримання під вартою, поліцейське свавілля і відсутність судового розгляду.

Захист переконаний, що суд Києва кожного разу автоматично продовжує строки тримання під вартою і не бере до уваги докази захисту.

«Понад 7 місяців він перебуває під вартою, незважаючи на те, що з боку захисту зібрано всі необхідні докази, які доводять, що він в цей час взагалі був в іншому місці і не має відношення до тих подій, відносно яких його підозрюють», - підкреслює адвокат.

22 вересня в Одесі невідомі відкрили вогонь по політичному активісту Олегу Михайлику. Кулі потрапили йому в грудну клітку в область серця та у руку. У результаті замаху Михайлик втратив багато крові й переніс операцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: