Тимошенко вимагає відставки міністра соцполітики

Читать на русском
Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Андрія Реви із посади міністра соціальної політики України через його висловлювання про українців, котрі мешкають на тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Андрія Реви із посади міністра соціальної політики України через його висловлювання про українців, котрі мешкають на тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), які він допустив у інтерв'ю ВВС.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook у вівторок вранці, 30 квітня, передає «Слово і Діло».

«Я вимагаю негайної відставки міністра Реви з посади. Уряд має офіційно вибачитися перед усіма українцями, а правоохоронці - адекватно реагувати на подібні висловлювання», - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що днями Рева в інтерв'ю назвав жителів «ЛДНР» - «мерзотниками».

«Є такий різновид провладної недорікуватості і невігластва, яка за певних умов перетворюється на загрозу державним інтересам. І це саме той випадок», - висловила переконання Тимошенко, додавши, що «це вже не «обмовка», це злочин проти Української держави, за яке слід карати».

Вона нагадала «горе-міністру» і владі в цілому, що в «ЛДНР» проживають, перш за все громадяни України, які стали заручниками і полоненими у власному будинку.

«Вони потребують нашого захисту, нашої допомоги, нашого розуміння. Вони часом обмануті, введені в оману, але вони - українці! І це той імператив, від якого ми не можемо відступати ні на крок», - написала політик.

«Якщо ми хочемо повернути Донбас і Крим, то маємо в першу чергу думати про людей, які там живуть», - висловила переконання Тимошенко.

Раніше Тимошенко закликала уряд піти у відставку.

Також нагадаємо, Тимошенко не розрахувалася з агітаторами після фіаско на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: