Порошенко прокоментував намір Зеленського давати росіянам громадянство

Читать на русском
Чинний глава держави вважає, що українське громадянство захочуть прийняти всі 140 мільйонів росіян.

Президент України Петро Порошенко виступив проти того, щоб роздавати росіянам українське громадянство.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час зустрічі із представниками наукових кіл в Українському католицькому університеті у Львові, повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 29 квітня.

У РФ відкрили центр для видачі паспортів жителям «ЛНР»У Російській Федерації відкрили перший центр для видачі російських паспортів жителям так званої Луганської народної республіки.

«І ми не будемо сприймати, що хтось зараз буде роздавати росіянам святе українське громадянство. Тому що вони його приймуть усі 140 мільйонів. Тому що у нас краще. Тому що українське громадянство - це висока честь», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що не дозволить нікому, щоб Україну «купили за газ».

«Тому що головне, що вони зараз намагаються запропонувати, - що в Україні буде дешевший газ», - додав глава держави.

Нагадаємо, 27 квітня президент РФ Владими Путін заявив, що в Росії думають над тим, щоб спростити видачу паспортів усім громадянам України, а не тільки тим, щопроживають в «ЛДНР».

У відповідь на його заяву новообраний український президент Володимир Зеленський сказав, що Україна буде «надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. Передусім - росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше».

У свою чергу Путін відповів, що розраховує домовитися із Зеленським з питання спільного громадянства для росіян і українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: