В Естонії почалися військові навчання за участю України

Читать на русском
У понеділок, 29 квітня, починаються тритижневі навчання Сил оборони Естонії Весняний шторм за участю українських військовослужбовців.
Фото Шиповник.

У понеділок, 29 квітня, починаються тритижневі навчання Сил оборони Естонії Весняний шторм за участю українських військовослужбовців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє естонський портал err.ee.

Військові навчання-2019: де братимуть участь Збройні сили УкраїниВ Україні в цьому році пройдуть п'ять багатонаціональних військових навчань, в тому числі Сі Бріз і Репід Трайдент.

У навчаннях візьмуть участь понад 9 тисяч військових з 13-ти країн.

За попередніми планами, в нинішніх навчаннях Весняний шторм візьмуть участь військовослужбовці Бельгії, Великобританії, Німеччини, Грузії, Канади, Латвії, Литви, Польщі, США, України, Фінляндії, Франції та Естонії.

В навчаннях братимуть участь сотні одиниць техніки - бронетранспортери, бойові машини піхоти та танки. У повітряному просторі Естонії будуть переміщатися літаки та вертольоти ВВС Естонії та союзників. Серед них винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини та Великобританії, польські штурмовики Су-22, вертольоти ВПС Великобританії та США Wildcat, Apache і Pavehawk.

В Головному штабі Сил оборони Естонії попередили, що під час навчань неминучі невеликі пошкодження другорядних доріг, лісів та полів, але збитки будуть відшкодовані.

Нагадаємо, військові провели масштабні навчання на Азові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: