ІД планує атакувати курорти країн Азії та Африки – ЗМІ

Читать на русском
У розвідслужбах вважають, що нові атаки можуть бути організовані в туристичних зонах в Індії, на Мальдівах, у Кенії і Танзанії.

Розвідслужби припускають, що бойовики терористичної організації «Ісламська держава» можуть вчинити нові атаки в туристичних зонах Азії і Африки, подібні до тієї, що була проведена на Шрі-Ланці.

Про це повідомляє The Sunday Telegraph з посиланням на джерела в розвідслужбах, пише «Слово і Діло».

За інформацією видання, розвідка вважає, що нові атаки можливі у зв'язку з тим, що натхненники ІД після розгрому угруповання більше не переймаються питаннями її управління і виявилися вільними для проведення «терористичної дезорганізації».

Зазначається, що залишаючи Ірак і Сирію, бойовики ІД тепер зосередяться на проведенні атак на курортах. Уразливими в плані можливості нових терактів обізнані джерела видання називають Індію, Мальдіви, а також туристичні місця в Кенії і Танзанії.

Нагадаємо, у пасхальну неділю, 21 квітня, у готелях і церквах на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів, жертвами яких стали не менше 250 осіб. Ще близько 500 людей постраждали.

Відповідальність за атаки взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава». За даними ЗМІ, у нападі брали участь дев'ять терористів-смертників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: