Позиція України щодо Донбасу залишається незмінною – Геращенко

Читать на русском
Незважаючи на зміну влади, позиція України в питанні вирішення конфлікту на Донбасі залишається незмінною.

Незважаючи на зміну влади, позиція України в питанні вирішення конфлікту на Донбасі залишається незмінною.

Ключовим є безпековий блок угод, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Вона зазначила, що з боку Росії посилюється тиск, у той час як міжнародні організації прагнуть до «перезавантаження», але тільки за рахунок поступок із української сторони.

«Путін робить хамські заяви про РФну паспортизацію всіх українців. Традиційна його КГБшна тактика - піднімати ставки і нагнітати ситуацію, створюючи кризи перед важливими зустрічами. Він готує несприятливий фон для першого діалогу із новообраним президентом. Нічого нового і несподіваного», - заявила вона.

Червоні «прапорці» для Зеленського: що стоїть за указом Путіна про видачу паспортів жителям «Л/ДНР»Видача російських паспортів у ДНР і ЛНР – це інструмент примусу України до виконання Мінських угод.

«ЄС, США, ОБСЄ та інші міжнародні організації - мають великі очікування, мовляв, відкриваються нові можливості. Також нічого несподіваного. Всі розуміють, що Порошенко і далі б гнув свою лінію в переговорах із Путіним, і з світом. І чекають, що український неофіт може змінити тактику, і, можливо, вдасться досягти хоч якогось прогресу щодо Донбасу. Всі прагнуть до перевантаження. Це очікувано і непогано. Але є одне але.., прагнуть до перевантаження за рахунок України і компромісів виключно з української сторони. Небезпека такого підходу відчутно прозвучала під час спеціальних дебатах в Раді Безпеки ООН, де Росію і Путіна сором'язливо майже не згадували», - підкреслила Геращенко.

Відповідь з української сторони має бути чіткою і однозначною, заявила вона, і включати в себе послідовну імплементацію всіх пунктів мінських угод. Першим і ключовим є виконання безпекового блоку. Тільки сталий «режим тиші» і виведення іноземної зброї і техніки можуть сформувати необхідні передумови для імплементації інших пунктів.

«Іноземної - це російської, іншої там немає», - уточнила вона.

Раніше в Німеччині запропонували нову стратегію по Донбасу.

Також нагадаємо, депутати ЄП висловилися про введення паспортів РФ на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: